Een soort van sit-in

Een soort van sit-in
De kracht van de stilte

Hij is het liefste jongetje van de hele wereld!
Hij heeft wat eigenaardigheden. Zo scheldt hij mij regelmatig verrot en is de tijd is ook een ding.

Vandaag was hij was aan het spelen. Toen het tijd was liep ik naar hem toe. Hij begon direct met schelden. Piskop hier en etterbak daar gevolgd met een grove vloek.
Ik voel me machteloos. Ik weet dat als ik erop in ga dat het escaleert, dat wil ik niet, toch gaat het mijn grenzen over.

Ik besloot bij hem te gaan zitten en een soort van sit-in te houden. Ik heb twee dingen: het is niet fijn dat je niet op tijd komt en het is niet fijn dat je me uitscheldt. Ik hoor graag een oplossing hoe het anders kan. Ik zat voor zijn deur en bleef stil. Hij richtte zich op zijn speelgoed. Hij zag een horloge. Ik heb zo de oplossing hoor! riep hij. Hij sleutelde aan zijn horloge. Ik bleef stil. Toen wierp hij het horloge naar mij toe en zei: er moeten batterijen in. Ik hoorde een soort van oplossing. Als je er batterijen in doet dan kan ik de tijd in gaten houden. Klinkt als een goede oplossing, gaan we proberen!

Tot een echte oplossing van het tweede kwam het niet maar dat is niet erg.

Ik heb ervaren dat soms stil zijn, mij (en hem) iets brengt en dat is waardevol!

 

Geschreven door Marianne Stellingwerf van Gezinshuis de Groote Ulft – april 2021