Training:

Training voor ouders

Heb jij het gevoel dat de communicatie met je kinderen soms stroef verloopt? Wil je graag een sterke én vertrouwensband opbouwen met je kinderen? Dan is de training Verbindend Gezag voor Ouders iets voor jou!

Verbindend Gezag is een unieke training die ouders helpt om op een effectieve en liefdevolle manier met hun kinderen om te gaan. In deze training leer je waardevolle technieken en strategieën die gebaseerd zijn op de laatste inzichten in de psychologie en opvoeding.

De training:

Door deel te nemen aan de Oudertraining Verbindend Gezag ontwikkel je niet alleen een positieve en empathische benadering naar je kinderen, maar leer je ook hoe je zelfverzekerd en consistent kunt handelen. Je zult merken dat de band tussen jou en je kinderen sterker wordt en dat jullie samen kunnen groeien in vertrouwen en begrip.

Opvoeden kan écht een uitdaging zijn. Iedere opvoeder doet zijn of haar best, maar hoe ga je om met kinderen die weigeren, kinderen die iedere keer het laatste woord willen of die niet vooruit te branden zijn. En als je dan ’s avonds in je bed ligt en denkt, dit had ik best anders willen doen, maar hóe dan… dan kan dit een goed moment zijn om je in te schrijven voor de online oudertraining.

De training is voor alle ouders & opvoeders die meer vanuit Gezag willen opvoeden en minder vanuit Macht (of machteloosheid).

Doe mee aan de training en investeer in de toekomst van je gezin.

Doelgroep

 • Voor alle ouders & opvoeders met opvoedvragen en/of uitdagingen.
 • Voor opvoeders die zich soms onmachtig voelen in de opvoeding.
 • Voor opvoeders die vanuit liefde zóveel doen voor hun kind en voelen dat ze iets minder willen doen, maar niet meer weten hoe.

Kortom: Voor alle ouders & opvoeders die wel een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Wat levert het op:

 1. Sterke en gezonde band met je kinderen: Verbindend Gezag helpt bij het opbouwen en versterken van een diepere band met je kinderen. Het zorgt voor een hechte relatie gebaseerd op vertrouwen, begrip en open communicatie.
 2. Positief gedrag stimuleren: Verbindend Gezag moedigt positief gedrag aan bij kinderen. Door gebruik te maken van empathie, duidelijke grenzen en effectieve communicatie, help je je kinderen om verantwoordelijkheid te nemen voor hun acties en positieve keuzes te maken.
 3. Versterking van de emotionele ontwikkeling: Verbindend Gezag helpt kinderen om zich veilig en geliefd te voelen. Dit ondersteunt hun emotionele ontwikkeling, helpt hen om te gaan met emoties en bevordert hun zelfvertrouwen en veerkracht.
 4. Vermindering van conflicten: Door opvoeding vanuit Verbindend Gezag leer je effectieve communicatievaardigheden die kunnen helpen bij het verminderen van conflicten en machtsstrijd binnen het gezin.
 5. Persoonlijke groei: Als ouder zul je merken dat opvoeden vanuit Verbindend Gezag niet alleen de groei en ontwikkeling van je kinderen bevordert, maar ook je eigen persoonlijke groei stimuleert. Het helpt je om geduldiger, meer empathisch en bewuster te worden van je eigen opvoedstijl en emoties.

Kernwoorden

De-escaleren, Wij/Support, Waakzame Zorg, Herstel, Verzet

Werkwijze

In 5 online bijeenkomsten van 2,5 uur zullen de deelnemers meegenomen worden in het gedachtengoed van Verbindend Gezag. Tijdens de online sessies worden de deelnemers regelmatig verdeeld in Break Out Rooms (in Zoom), waarin zij met elkaar a.d.h.v. opdrachten kunnen nadenken over de opties die er zijn.
Via een online platform, welke bereikbaar is d.m.v. een link, kunnen gedurende de training vragen gesteld worden. Deze zullen in het platform worden beantwoord, zodat de antwoorden voor alle deelnemers inzichtelijk zijn.

Programma

 • Ontstaan van Verbindend Gezag & Geweldloos Verzet en wat kan dit voor jou betekenen.
 • Iedere bijeenkomst staat er een pijler van de methodiek centraal.
 • Onderzoek van je eigen rode knop.
 • Welke houding past bij Verbindend Gezag.
 • Oefenen, oefenen & oefenen.
 • Na iedere bijeenkomst zal er een thuiswerk-doe-opdracht zijn. Deze zal bijdragen aan het oefenen en het in de praktijk brengen van Verbindend Gezag.

Studiebelasting en studiemateriaal

 • Thuiswerk-doe-opdrachten.
  De tijd die je hieraan besteedt zal per persoon verschillend zijn. Wij hopen iedere dag van de week 🙂

Trainer

De training wordt online gegeven, door Ilse van den Heuvel, Dieuwertje Suurland, Colette Montens of Marieke van Ginneken.

Aanmelden voor training

Data start ONLINE oudertraining april t/m juni 2024

 • 5 april
  9.15 – 11.45 uur
 • 19 april
  9.15 – 11.45 uur
 • 17 mei
  9.15 – 11.45 uur
 • 31 mei
  9.15 – 11.45 uur
 • 14 juni
  9.15 – 11.45 uur

€ 350,- per deelnemer (voor 5 sessies). De training is vrijgesteld van BTW.
De bijeenkomsten zijn via Zoom. Als je partner of vriend/vriendin mee wilt doen, dan mag deze gratis achter hetzelfde scherm deelnemen.

Data start ONLINE oudertraining september t/m november 2024

 • 6 september
  9.15 – 11.45 uur
 • 20 september
  9.15 – 11.45 uur
 • 4 oktober
  9.15 – 11.45 uur
 • 18 oktober
  9.15 – 11.45 uur
 • 8 november
  9.15 – 11.45 uur

€ 350,- per deelnemer (voor 5 sessies). De training is vrijgesteld van BTW.
De bijeenkomsten zijn via Zoom. Als je partner, vriend/vriendin mee wilt doen, dan mag deze gratis achter hetzelfde scherm deelnemen.

“Om verbinding met elkaar te houden, moet je in ieder geval contact maken”