Herstel – voorbeeld gezinshuis

Herstel 

Geschreven door Marianne Stellingwerf van Gezinshuis de Groote Ulft

Ik begin het gesprek met hem. Wij moeten nog even herstellen van gisteravond. Wil je vertellen wat er aan de hand was? Weet ik niet, zegt hij en hij duikt dieper in elkaar. Ik ga verder, je begon heel goed door een appje te sturen met de vraag of je nog even af kon spreken met vrienden. Daarna ging het mis. We spraken een tijd af met elkaar, ik ben naar je toe gereden om je op te halen maar je was er niet. Je nam de telefoon niet op toen ik je belde en reageerde niet op mijn appjes. Met dat gedrag ga je mijn grens over begrijp je dat? Hij knikte.

Kun je me vertellen wat er dan gebeurt? Hij dacht na en gaf aan: ja dan denk ik dat je boos wordt. Ik kijk hem aan en vraag: hoe lang ken je me nu? Hij glimlacht. Ik zeg: weet je wat ik erg vind? Dat we geen contact met elkaar hebben, dat er volledige radiostilte is. Je kunt alle kanten met me op maar neem me mee in de communicatie en sluit je niet af.

Heb je een oplossing hoe we dit de volgende keer anders kunnen aanpakken? Ik ga me beter aan de afspraken houden was zijn antwoord.

We geven elkaar een boks en zijn weer oké met elkaar 👊🏼

 

Marianne Stellingwerf – mei 2021